Sign In

Akustiset tuotteet

Kehittämme ja demonstroimme puukuitupohjaisia ratkaisuja akustointiin

​VTT on kehittänyt ja demonstroinut puukuitupohjaisia ratkaisuja akustointiin: uudistuvia raaka-aineita ja skaalautuvia prosesseja, joilla voidaan tuottaa akustointituotteita mm. kuljetusvälineisiin, toimistotiloihin ja koteihin.

Nykyiset akustointituotteet on tyypillisesti valmistettu uusiutumattomista raaka-aineista, ja ne ovat vaikeasti kierrätettäviä. VTT:n luonnonkuitupohjaiset materiaalit tarjoavat ominaisuuksiltaan erittäin houkuttelevan vaihtoehdon nykyisille ratkaisuille.

Ota yhteyttä, niin kuulet enemmän siitä, miten ratkaisumme auttavat kuulemaan vähemmän!

Äänenabsorptiomateriaaleja vaahtorainaamalla

Uusien materiaalien kehittämisessä on yhdistelty VTT:n luonnonkuitu-, akustiikka- ja vaahtorainausosaamista. Vaahtorainaus soveltuu hyvin akustisten materiaalien valmistukseen: märän kuituvaahdon avulla luodaan kevyt rakenne, jonka huokosrakenne absorpoi ääntä halutulla tavalla.

Luonnonkuiduista valmistetuilla äänenabsorptiomateriaaleilla on osoitettu saavutettavan jopa 40 %:n materiaalisäästö samassa äänenabsorptiotasossa. Tämä yhdessä kustannustehokkaan tuotantotavan kanssa avaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Luonnonkuiduille uusia käyttöalueita

Akustisia materiaaleja on kehitetty julkisrahoitteisessa VTT-projektissa “FOAMSOUND”, joka tähtää vaahtorainauksen kaupallistamiseen valmistusmenetelmänä. Tuotedemot on valmistettu vaahtorainausmuoteissa.

Mielenkiintoisimmat tuotealueet ovat kotien ja toimistojen kalustuksessa sekä rakennussektorilla. Uudet akustiset materiaalit korvaisivat polyesteria tai mineraalivilloja – materiaaleja, joiden valmistamisella on merkittävä ympäristökuormitus.

VTT kutsuu pieniä ja isoja yrityksiä tutkimaan tuotantokonseptin ylösskaalausta ja mahdollistamaan uusien tuotteiden tuomista markkinoille.

Vaahtorainausta voidaan käyttää myös mm. lämmöneristeiden, rakennuslevyjen, kuituvahvikkeiden ja pakkausmateriaalien valmistukseen.