Sign In

Uudet rainanvalmistustekniikat

Vahvaa osaamista vaahtorainausteknologian ja nanosellun hyödyntämisestä

​Paperi- ja kartonkituotteissa on pitkään pyritty neliömassan laskemiseen. Vaahtorainaus mahdollistaa hyppäyksellisen neliömassan pudotuksen lisäksi muita houkuttelevia mahdollisuuksia luoda uusia tuotteita ja uutta liiketoimintaa. VTT on jo usean vuoden ajan rakentanut osaamista vaahtorainausteknologiaan ja nanosellun hyödyntämiseen liittyen.

Tuotteen keventäminen pienentää tuotteen ekologista jalanjälkeä jokaisessa elinkaaren vaiheessa. Tämän lisäksi vaahtorainausteknologia mahdollistaa raaka-ainepohjan laajentamisen, ja sitä kautta kokonaan uusien tuoteominaisuuksien, ja edelleen sovellusalueiden laajentamisen.

VTT on kehittänyt lukuisia nanoselluloosaa hyödyntäviä sovelluksia, yksi mielenkiintoisimmista on nanosellukalvo jolla on lukuisia sovelluskohteita.

Uusia mahdollisuuksia parantaa kilpailukykyä

Vaahtorainauksen tuomia etuja voidaan hyödyntää nykytuotteiden valmistuksessa, mutta myös laajentaa liiketoimintaa uusiin tuoteryhmiin. Hyvä formaatio, mahdollisuus käyttää erilaisia raaka-aineita ja korkea bulkki avaa mahdollisuuksia yrityksille, jotka hakevat uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

VTT:n asiakkaina tällä alueella ovat paperi-, pakkaus-, pehmopaperi- ja kuitukangas arvoketjujen yritykset. Osaamisemme kuitujen ja rainausteknologioiden alueella on kansainvälisesti tunnustettua. Tämä yhdistettynä kattaviin pilotointi-ympäristöihimme tekee meistä erinomaisen partnerin yrityksille.