Sign In

Muovimateriaalien kierrätys

Prosessointimenetelmiä ja uudelleenkäyttökonsepteja muovimateriaaleille

PET-juomapullojen kierrätys on vakiintunutta toimintaa, mutta muun muovimateriaalin keräys, prosessointi ja uusiokäyttö on vielä ratkaisematon haaste.

Uskomme, että tulevaisuudessa merkittävä osa muovituotteista sisältää uusiokäyttöön prosessoitua kierrätysmateriaalia. Materiaalikeräyksen, lajittelun, prosessoinnin, kaupan ja logistiikan ympärille syntyy markkina, uusia arvoketjuja ja toimijoita. Uusia tuote- ja liiketoimintamahdollisuuksia avautuu myös materiaalisuunnittelun kautta.

Käännä jäte- tai sivuvirta tulovirraksi

VTT kehittää aktiivisesti prosessointimenetelmiä ja uudelleenkäyttökonsepteja muovimateriaaleille. Autamme asiakkaitamme kääntämään jätevirtoja tulovirroiksi.

VTT:n muoviprosessointivalmiudet ja osaaminen kattavat materiaalisuunnittelun, kokeellisen työn, prosessikonseptoinnin, tarvittavat analyysit ja käyttöominaisuuksien karakterisoinnin laboratoriosta pilottiin. Uskomme, että tulevaisuudessa jäte- ja sivuvirtojen hyödyntäminen on merkittävä osa tuotteen kannattavuutta ja avaa myös uusia tuotemahdollisuuksia. Tartu tilaisuuteen kanssamme!