Sign In

Jäykät muovit

Laajaa osaamista biopohjaisten muovien termomekaanisten ja barrier-ominaisuuksien parantamisesta

​Biopolymeerit haastavat öljypohjaiset muovit. Ne ovat uudistuvia ja tarvittaessa biohajoavia raaka-aineita, joilla on korkea suorituskyky. 

Biopohjaisia polymeerejä käytetään jo juomapullojen valmistuksessa suoraan korvaamaan öljypohjaisia komponentteja. Seuraava askel on nostaa niiden suorituskykyä ja mahdollistaa 100-prosenttisesti biopohjaiset pullot, kanisterit ja suojakaasupakkaukset.

Uudet hybridimateriaalit 

VTT:llä on laaja osaaminen biopohjaisten muovien termomekaanisten ja barrier-ominaisuuksien parantamisesta. Erityisesti olemme keskittyneet biopolymeerien sitkeyden ja lämpöstabiilisuuden parantamiseen. Kehitämme myös polymeerivaahdotusprosesseja kappaleiden painon vähentämiseksi. 

Tämänhetkiset projektit ovat keskittyneet biopolymeerien, kuten PLA:n, painon vähentämiseen sekä sitkeyden ja lämmönkeston parantamiseen.

Monipuoliset prosessointimenetelmät 

Tutkimustilamme on varusteltu kattavalla valikoimalla muovien prosessointivälineitä alkaen pienistä eräsekoittimista aina pilot-kokoluokan tuotantolaitteisiin. Lisäksi meillä on moderni pilot-kokoluokan co-ekstruusiovaahdotuslinjasto. Meillä on myös corona- ja plasma-esikäsittelylaitteilla varusteltu rullalta rullalle -linjasto, jossa voimme tehdä ekstruusio- ja sooli geeli -pinnoituksia. 

Asiakkaamme tulevat pakkaus- ja kuluttajatuotteiden arvoketjusta. Lisäksi palvelemme raaka-aineiden tuottajia ja jatkojalostajia. 

Pintakäsittelyosaamistamme voidaan hyödyntää muokattava raina- ja nonwoven-sovelluksissa.