Sign In

Dispersio- ja vaahtopäällystysteknologiat

Yhdistämme uusia päällystysmateriaaleja optimaalisiin päällystystekniikoihin

​Mahdollistamme uudenlaisia funktionaalisuuksia yhdistämällä uusia päällystysmateriaaleja optimaalisiin päällystystekniikoihin. Se on tehokas tapa kehittää barriereita ja muita funktionaalisia pintoja.

Pakkaus on hyvin kustannusherkkä ja muuttuva liiketoiminta-alue. VTT:n vahva biomateriaalituntemus ja pintakäsittelyosaaminen sekä näihin liittyvät laitteistot tekevät meistä mahdollisimman hyvän kumppanin pakkausarvoketjun uusien kestävän kehityksen mukaisten tuotteiden kehitykseen. 

Päällysteiden prosessointi toimivimman ratkaisun löytämiseksi

Tuotamme prosessiratkaisuja sinun päällystystarpeisiisi, sillä laitteistomme on helposti muunneltavissa tavoittelemasi tuoteominaisuuden saavuttamiseksi. Lukuisten prosessioptioiden vuoksi pystymme toimimaan hyvin erilaisten viskositeettien, materiaalien, päällystysmäärien ja ajettavuushaasteiden aiheuttamista vaatimuksista huolimatta. Olemme päällystäneet paperi- ja kartonki- sekä muovirainoja polymeeri- ja/tai partikkelidispersioilla, ristisilloittaneet märkiä päällystyksiä toisessa päällystysvaiheessa, kuvioineet pintoja ja yhdessä asiakkaan kanssa luoneet prosessiosaamista päällystysten ja pohjien vaatimusten pohjalta.

Pinnan funktionalisoinnissa tavoitteemme on parantaa toiminnallisuutta pienillä päällystysmäärillä (< 0,5 gsm), mitä teemme nykyisin vaahtopäällystyksellä. Pintakäsittelylinjallamme (SUTCO) voidaan päällystää myös ei-vesipohjaisilla päällystysmateriaaleilla. 

Pintakäsittelylinja

Modulaarisen pintakäsittelylinjamme erilaiset käsittely-yksiköt on kiinnitetty omiin kehikkoihinsa. Niitä voidaan vapaasti yhdistellä niin, että paras mahdollinen tuote kustakin päällysteestä ja pohjasta voidaan saavuttaa. Tässä laitteistossa on valittavissa useita eri applikointi- (esim. flexo, rulla, vaahto) ja kuivausmenetelmiä (esim. IR, UV, ilma). Laitteistoa käytetään myös nanoselluloosafilmin valmistukseen. Viime aikoina olemme työskennelleet paljon erilaisten biobarriermateriaalien kanssa ”Tulevaisuuden biojalostamot” -ohjelmassa (FIBIC).