Sign In

Älykäs valaistus

 

Uusia toiminnallisuuksia valaistukseen antureilla ja langattomilla järjestelmillä

Tulevaisuuden valaisimet saattavat olla älypuhelimeen verrattavia monitoimilaitteita. Valaisimet eivät ainoastaan valaise, vaan ne voivat myös havainnoida ympäristöään, välittää tietoa, ilmaista tunnetiloja ja tehdä elämästämme mukavampaa. Samalla älyvalaistus saattaa säästää energiaa jopa 80 % perinteiseen valaistukseen verrattuna. 

Älykäs valaistus uudistaa liiketoimintamalleja 

Kypsyvä teknologia ja kasvava kysyntä uudistavat valaisualan liiketoimintaa. Valaisinlaitteiden lisäksi alan yritykset voisivat tarjota asiakkailleen älykkäitä sovelluksia ja kokonaisia palvelupaketteja. Tietotekniikka ja elektroniikka nivoutuvat yhä tiiviimmin osaksi laitteita ja esineitä, jotka voivat "keskustella keskenään" ja jakaa tietoa toistensa kanssa. Asioiden ja esineiden internet (Internet of Things) mullistaa paitsi kuluttajien arkea, myös monen alan liiketoimintaa. 

Vankkaa tietämystä käytännön sovelluksiin

Kehitämme kaupallisesti hyödynnettäviä ratkaisuja alan johtavien toimijoiden tarpeisiin. Yhdistämme eri alojen perusteellisen monialaosaamisen ydinosaamiseemme eli teknologioiden hiomiseen sovellusalojen asiantuntemuksen avulla. Pystymme hyödyntämään mitä erilaisimpia osa-alueita aina turvallisuudesta kiinteistönhoitoon ja hyvinvointiin.

 

 

Integroidut anturit

Nykyisiin valaisujärjestelmiin on mahdollista integroida langattomia viestintälaitteita ja antureita. Edullisilla antureilla voidaan seurata esimerkiksi ympäristön lämpötilaa, kaasuja tai ilmankosteutta. Niitä voidaan integroida hyvin erilaisiin kohteisiin, joten niillä on mahdollista seurata monenlaisia tilanteita ja tiloja. Suunnittelemme älykkäitä valaisuratkaisuja, joissa hyödynnetään valaisimiin integroitavia antureita. Suunnittelemme  myös edullisia antureiden tuotantomenetelmiä.

​​​​Matalan tehonkulutuksen anturiverkko-teknologiat

Olemme kehittäneet keskinäismodulaatioon perustuvan viestintäperiaatteen, jonka avulla voidaan langattomasti lukea passiivisia antureita huomattavan pitkilläkin etäisyyksillä.

​ ​​​

​​​​MEMS – Mikrosysteemit

MEMS-teknologian avulla on mahdollista luoda uusia miniatyrisoituja mittauslaitteita, joiden suorituskyky ylittää nykyiset ratkaisut ja mahdollistaa samalla pienen koon, alhaisen tehonkulutuksen ja pienen yksikköhinnan.

​ ​​​

Langattomat yhteydet

Langaton tiedonsiirto avaa uusia mahdollisuuksia valaisinten käyttöön ja ohjaukseen. Esimerkiksi kotitalouksissa on tulevaisuudessa mahdollista säätää valaistusta kätevästi matkapuhelimen välityksellä. Valaisinten langattomat yhteydet mahdollistavat myös sensoritietojen etälukemisen, pilvipalveluiden käyttämisen ja muut sovellukset. Tarjoamme monia ratkaisuja, jotka mahdollistavat langattomien yhteyksien lisäämistä valaisimiin.

Antennit ja RF-teknologiat

Kehitämme antenneja, antenniryhmiä, komponentteja, virtapiirejä, moduuleja ja alijärjestelmiä radiotaajuusviestintä- ja mittaussovelluksiin.

​ ​​​

Tietoliikenteen luokittelu ja priorisointi - QoS

Tietoverkkojen ja palveluiden laadun mittaamiseen sekä hallintaan liittyvien ratkaisujemme avulla asiakkaamme voivat luottaa heidän kannalta tärkeimpien verkkopalveluiden toimintaan joka tilanteessa.

​ ​​​

Kontekstitietoisuus

Valaisinjärjestelmään lisätyt kontekstitietoisuuskomponentit mahdollistavat esimerkiksi toiminnan havaitsemisen tilassa. Toiminto on hyödyllinen kotitalouksien ja toimistotilojen turvallisuus- tai valvontasovelluksissa. Teknologian avulla voidaan myös välittää tietoja esimerkiksi valaisujärjestelmän piirissä olevien henkilöiden määrästä ja heidän toiminnastaan. 

Syvyyskamera-tekniikkaan perustuva ihmisten käyttäytymisen analysointi

Kehitämme verkotettuihin 3D-syvyyskameroihin perustuvaa edistynyttä seurantatekniikkaa, joka tuottaa tarkkaa tietoa ihmisten liikkeistä ja käyttäytymisestä erilaisissa tiloissa.

​ ​​​

Data-analytiikka

Tarjoamme asiakkaillemme ratkaisuja tiedon analysointiin monilla sovellusalueilla. Yhdistämme data-analyysin viimeisimpiä menetelmiä ja työkaluja eri sovellusalueiden asiantuntemukseen. Data-analyysiratkaisujemme avulla asiakkaamme saavat entistä parempaa tietoa omista asiakkaistaan ja sisäisistä prosesseistaan.

​ ​​​

Turvallisuus-ratkaisuja sulautetuille järjestelmille

Meillä on pitkä kokemus sulautetuille laitteille kuten älypuhelimille, reitittimille, ympäristöantureille ja älykkään sähköverkon komponenteille tarkoitettujen turvallisten ja luotettujen ympäristöjen suunnittelusta ja toteutuksesta. 

​ ​​​

 

Esimerkkejä yhteistyöstä kanssamme:

Miksi VTT?

Älykäs valaistus edellyttää osaamista langattomista teknologioista, mittausjärjestelmistä sekä valaistuksesta. Nämä ovat kaikki osa-alueita, joista VTT:llä on vahvaa näyttöä. Älykäs valaistus luo nyt uusia haasteita liitettävyyteen, toimivuuteen ja integraatioon liittyen. Tarjoamme valikoiman palveluita, joissa yhdistämme tietotekniikkaa suureen määrään valaistustuotteita näiden haasteiden voittamiseksi.

 

​​​Kaipaatko tukea yrityksesi T&K-prosessiin?

Ota meihin yhteyttä!