Sign In

Avaruusteknologiat

 

​​

Johtavaa teknologiaa avaruusteollisuudelle

Monet jokapäiväiset palvelut kuten esimerkiksi sääennusteet, tietoliikenneratkaisut ja navigointi edellyttävät avaruusteknologiaa. VTT:n moniteknologinen osaaminen ja pitkä historia avaruusteknologian tutkimuksen ja tuotteiden parissa luo ratkaisuja näiden palveluiden kehittämiseen. Erityisesti keskitymme RF-komponentteihin ja antenneihin, tietoliikennejärjestelmiin sekä sensori ja kuvantamisteknologioihin. Olemme osallistuneet myös lukuisiin Euroopan Avaruusjärjestön projekteihin.

Avaruusteknologia-alalle kasvua luo erityisesti lisääntyvä tarve tietoliikennepalveluille sekä ympäristöinformaatiolle. Kasvu tuo mukanaan myös uusia haasteita. Tarvitsemme uusia halvempia RF-komponentteja uusille korkeammille taajuusalueille. Järjestelmät monimutkaistuvat, ja myös järjestelmien tuottama datamäärä kasvaa räjähdysmäisesti, jolloin niiden hallintaan ja analysointiin tarvitaan uusia menetelmiä.

​​Antennit ja RF-komponentit

Hyvät yhteydet maa-asemien kanssa ovat ensiarvoisen tärkeitä avaruusluotainten toiminnalle. Antennit ja RF-komponentit ovat tällöin avainasemassa. Niillä on tärkeä vaikutus yhteyksien suorituskykyyn, joten niiden laatu on näkyvä tapa erottua kilpailijoista. Tarjoamme avaruusteollisuuden asiakkaillemme antenneihin ja RF komponentteihin liittyvää tutkimusosaamista ja teknologiaa. Yhdessä VTT:n kanssa avaruusteollisuus pystyy valmistamaan entistä pienempiä, suorituskykyisempiä ja luotettavampia laitteita.

​​​​Antennit ja RF-teknologiat

Kehitämme antenneja, antenniryhmiä, komponentteja, virtapiirejä, moduuleja ja alijärjestelmiä radiotaajuusviestintä- ja mittaussovelluksiin.

​ ​​​

Anturit, kuvantaminen ja data-analytiikka

Kaukokartoitus- ja kuvantamisratkaisut ovat jo pitkään olleet tärkeitä osa-alueita, sillä niiden avulla voidaan analysoida ympäristön tilaa ja luonnonvaroja. Uusia anturiteknologioita voidaan käyttää monin tavoin, ja niillä saavutetaan entistä tarkempia mittaustuloksia. Anturi- ja kuvantamisteknologiamme auttavat yrityksiä kehittämään uusia, kehittyneitä kaukokartoitusratkaisuja avaruusluotaimiin.

MEMS – Mikrosysteemit

VTT tunnetaan sen innovatiivisista huippuluokan MEMS-laitteistaan. Suunnittelemme, mallinnamme, simuloimme, valmistamme ja karakterisoimme piipohjaisia komponentteja ja näyttöelektroniikkaa.

​ ​​​

​​​​Optiset mikrospektrometrit

Kehittämämme säädettävän FPI-suodinteknologian avulla on mahdollista miniatyrisoida kokonaisia spektrometrejä pieniksi käsikäyttöisiksi antureiksi.

​ ​​​

​​​​Data-analytiikka

Tarjoamme asiakkaillemme ratkaisuja tiedon analysointiin monilla sovellusalueilla. Yhdistämme data-analyysin viimeisimpiä menetelmiä ja työkaluja eri sovellusalueiden asiantuntemukseen.

​ ​​​

Viestintäjärjestelmät 

Tarjoamme erilaisia kehittyneitä ratkaisuja avaruusluotainten luotettavia ja suorituskykyisiä viestintäjärjestelmiä varten. Meillä on kattava kokemus maanpäällisistä viestintäjärjestelmistä. Hyödynnämme tätä osaamistamme satelliittiviestinnän kehittämisessä.

​​​​Radiomodeemien optimointi

Suunnittelemme radiomodeemeja siten, että järjestelmäkapasiteetti, energiatehokkuus, radiotaajuuksien hyödyntäminen sekä kustannustehokkuus paranevat ja langattoman tietoliikenteen aiheuttamat häiriöt sekä havaittavuus vähenevät.

​ ​​​

​​​​Tietoliikenteen luokittelu ja priorisointi - QoS

Tietoverkkojen ja palveluiden laadun mittaamiseen sekä hallintaan liittyvien ratkaisujemme avulla asiakkaamme voivat luottaa heidän kannalta tärkeimpien verkkopalveluiden toimintaan joka tilanteessa.

​ ​​​

Älykäs resurssien hallinta

Asiantuntijoillamme on valmiita ratkaisuja älykkääseen radio- ja verkkoresurssien hallintaan sekä osaamista kehittää täysin uudenlaisia menetelmiä asiakkaillemme.

 

Miksi VTT?

VTT on Pohjoismaiden johtava tutkimus- ja teknologiayhtiö. Taustallamme on 73 vuotta tiedettä, huippututkimusta, tuloksia ja näyttöjä asiakkaidemme kilpailukyvyn kasvusta ja menestyksestä. Kehitämme uusia älykkäitä teknologioita, tuloksellisia ratkaisuja ja innovatiivisia palveluita. Laajan kansainvälisen yhteistyön ja verkostoitumisen avulla varmistamme tiedon ja teknologian tehokkaan siirron ja hyödyntämisen. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa teemme teknologiasta tulosta ja rakennamme menestystä sekä hyvinvointia ihmisten parhaaksi.

 

Kaipaatko tukea yrityksesi T&K-prosessiin?

Ota meihin yhteyttä!