Sign In

Digitaalinen palveluliiketoiminta

 

Tunnistamme ja arvioimme digitalisoinnin liiketoimintahyötyjä sekä autamme yrityksiä mukauttamaan liiketoimintamallinsa palvelulähtöisiksi.

VTT:n asiantuntijoiden avulla yritykset voivat hyödyntää sekä digitaalisten palveluiden tarjoamia liiketoimintahyötyjä että uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Voimme parantaa kustannustehokkuutta, tehostaa liiketoimintaprosesseja sekä löytää uutta markkinapotentiaalia digitaalisten palveluiden ekosysteemien kautta.

Asiantuntijamme ovat auttaneet esimerkiksi Osuuskauppa Arinaa yhdistämään Kolarin Sale-lähimyymälän osaksi verkkokauppaa. Arinalle verkkokaupan ja perinteisen kivijalkakaupan yhdistäminen tarjosi uuden tavan palvella Osuuskaupan asiakkaita entistä kattavammin sielläkin, missä laajaa palvelutarjontaa ja tuotevalikoimaa ei ole jatkuvasti saatavilla.

Asiakaslähtöisestä palveluinnovoinnista uutta potkua liiketoimintaan

Luomme täysin uudenlaisia, innovatiivisia ja arvon yhteisluonnin mahdollistavia liiketoimintamalleja sekä analysoimme ja uudistamme jo olemassa olevia liiketoimintamalleja.

Yhdistämme vahvaa tietotaitoa uusien teknologioiden hyödyntämisestä ja palvelukeskeisestä logiikasta. Näin pystymme tarjoamaan yrityksille ainutlaatuisen osaamiskokonaisuuden, jonka avulla voimme luoda arvoa käyttäjien kanssa palvelutapahtumien aikana, kuten vaikka mukauttamalla heidän toimiensa pohjalta palvelun sisältöä.

Hyödynnämme useita eri menetelmiä liiketoimintamallien kehittämisessä, kuten workshop-työskentelyä, tapaustutkimusta ja osallistuvaa toimintatutkimusta sekä hyödynnämme tapauskohtaisesti räätälöitäviä liiketoimintamallinnusmenetelmiä.

Markkina- ja trenditutkimusten avulla voimme tarjota merkittävää lisäarvoa asiakkaidemme palvelutarjontaan. Koska uudet liiketoimintamallit nostavat kuluttajien tarpeiden ymmärtämisen arvonluonnin keskiöön, on kuluttajakäyttäytymisen tutkimuksella myös merkittävä rooli VTT:n digitaalisen palveluliiketoiminnan tutkimuksessa.