Sign In

Liikenneturvallisuus

 

​Tie- ja rautatieliikenteen turvallisuuskehityksessä Suomi on viime vuosina jäänyt jälkeen Euroopan kärkimaista. Suuresta tie- ja ratapituudesta ja tiukasta taloustilanteesta huolimatta pystyisimme nopeammin lähestymään tilannetta, jossa kenenkään ei tarvitsisi kuolla tai loukkaantua vakavasti liikenteessä. 

Keskeisiä tutkimusalueitamme ovat turvallisuusstrategiat ja -johtaminen, kuljettajan toiminta, tieympäristö, liikenteen valvonta, kevyt liikenne sekä rautatieliikenne.

Kehitämme asiakkaidemme kanssa liikenneturvallisuuden johtamista. Tie- ja raideliikenteen turvallisuus- ja vaikuttavuusarvioinnit sekä arviointityökalumme, kuten Tarva, ovat maailman huippuluokkaa. Tiedonkeruun automaation hyödyntäminen avaa turvallisuustyölle uusia mahdollisuuksia mm. kuljettajakäyttäytymisen kehittämisessä. 

Tuotamme luotettavia vastauksia vaikeisiin ja monimutkaisiin kysymyksiin. Toimintamme painopiste on Suomessa, mutta hyödynnämme laajaa kansainvälistä asiantuntijaverkostoamme, kuten FERSI ja ECTRI.

Jo seitsemän vuoden ajan olemme koordinoineet Turvallinen liikenne 2025 -tutkimusohjelmaa, jossa on mukana yksityisiä yrityksiä ja liikenneturvallisuusviranomaisia.​​​​

Ota yhteyttä