Sign In

Elintarvike- ja panimopilotit

Korkeatasoiset laitteet pilot-mittakaavan tuotekehitykseen ja prosessien optimointiin

VTT:n elintarvike- ja panimopilotit tarjoavat korkeatasoiset laitteet pilot-mittakaavan tuotekehitykseen ja prosessien optimointiin.

Elintarvikeprosessointipilotit kattavat mallastus ja panimoprosessit, koeleipomon sekä pilot-laitteistot märkä- ja kuivajauhatuksiin, fraktiointiin, kuivaukseen ja ekstruusioon. Kaiken tämän lisäksi tarjoamme käytännönläheistä ja tieteellistä tukea sekä erittäin laajat analyysipalvelut.

Tule ja testaa uusia prosessikonsepteja ja tuoteideoitasi VTT:llä!

VTT esitteli ekstruusion mahdollisuutena valmistaa uudentyyppisiä ruispohjaisia välipalatuotteita, joiden kuitu- ja proteiinipitoisuus on korkea. VTT auttoi oikeanlaisen tuotantolaitteiston valitsemisessa sekä ekstruusioprosessin ylösajossa. Suurin hyöty VTT:n palveluista oli tuotantoprosessin optimointi ennen investointipäätöstä (Eero Koivisto, tj., Ruislandia Oy).

​​Minimoi laboratoriosta tehtaalle siirtymisen riskit

Meillä on pitkä kokemus elintarviketutkimuksesta ja -kehityksestä. Tarjoamme uusia ratkaisuja elintarvikeraaka-aineiden muokkaukseen ja uusien tuotteiden suunnitteluun. Hyödyntämällä elintarvikepilottejamme voit minimoida laboratoriosta teollisuusmittakaavaan siirtymisen riskit ja kulut. Huippuluokan pilotlaitteiden lisäksi autamme asiakkaitamme prosessien ylösskaalauksessa joko heidän omalla tehtaallaan tai laitevalmistajien testikeskuksissa.

Viime aikoina olemme rikastaneet vilja- ja marjafraktioiden ravintokuituja, proteiineja ja antosyaaneja. Lisäksi olemme kehittäneet vehnä-, ruis- ja kaurakuidulla rikastettuja snacksejä ja keksejä sekä kasviproteiinilla rikastettua gluteenitonta pastaa. OATPRO-project.pdf

Jyvästä olueksi tai leiväksi pilot-mittakaavassa

Mallastus- ja panimopilottimme kattaa koko tuotantoketjun ohrasta olueksi. Koeleipomossamme kehitetään raskitettuja ja pakasteleivottuja leipiä, keksejä ja myös ei-vehnäpohjaisia tuotteita.

VTT:llä on huipputason laitteistot kuiva- ja märkäjauhatukseen (leikkuumylly, kivimylly, tappimylly, ilmasuihkumylly sekä ultra-hienojauhin), kuivafraktiointiin (täryseulat ja ilmaluokittimet), termomekaaniseen prosessointiin (ekstruuderi, esivalmennin, korkeapainekäsittely ja korkeapainehomogenisaattori) sekä kuivaukseen (pakkas-, spray- ja leijupetikuivurit).

Meillä on erittäin laajat verkostot elintarvikkeiden prosessointiin erikoistuneiden tutkimuslaitosten, yliopistojen ja laitevalmistajien (mm. Hosokawa Alpine, Clextral, Masuko ja Görgens) kanssa. Olemme viime aikoina toteuttaneet yhteistyöprojekteja mm. myllyjen ja leipomoiden, mallastamoiden ja panimoiden sekä meijeriteollisuuden kanssa.

Palvelumme ovat sovellettavissa muille bioprosessointia hyödyntäville teollisuudenaloille, kuten eläinrehun, biopolttoaineiden ja kosmetiikan raaka-aineiden esikäsittelyyn ennen varsinaista tuotantoa.