Sign In

Biomateriaalit ja konversio

Biomateriaalien valmistuksen koetehtaat

coffee cup

VTT:llä on pitkälle kehitetyt pilot-laitteistot biomateriaalien prosessointiin ja uusien innovatiivisten ja kestävän kehityksen teollisten tuotteiden valmistukseen.

Pilot-mittakaavan tutkimusympäristömme ovat käytettävissänne kuitu- ja vaahtorainojen valmistukseen, roll-to-roll-päällystykseen ja pakkausmateriaalitutkimukseen, sekä muovimateriaalien ja biokomposiittien kehitystyöhön.

Uusia innovatiivisia teollisia materiaaleja

VTT:n tutkimusinfrastruktuuri tarjoaa nykyaikaiset ja joustavat laitteistot sekä osaavan henkilökunnan sovellus- ja työstötutkimukseen täydentämään uusien biomateriaalien kehitysketjun.

Voimme myös tehdä tehokkaasti perinteisempiä materiaalikehityksen ja prosessiparannusten tehtäviä, kuten uusien raaka-aineiden, lisäaineiden, prosessikemikaalien tai prosessointiparametrien testauksia.

​​​​Muovimateriaalien prosessointi

​VTT:llä on kattava polymeerien ja komposiittien prosessointi-laitteisto. Näitä ovat muun muassa erilaiset esi- ja jälkikäsittelylaitteistot sekä ekstruusio-, kompaundointi- ja valulaitteet pienistä eräsekoittimista pilot-mittakaavan laitteistoihin.

​ ​​​
​ ​​​

​​​​Pintakäsittely-konsepti (SUTCO) 

Konsepti tarjoaa innovatiivisia pintakäsittelymahdollisuuksia, jotka perustuvat laitteiston joustavaan ja modulaariseen rakenteeseen.

​ ​​​

​​​​Vaahtorainauksen kehitysympäristö 

​VTT:n vaahtorainausosaaminen perustuu useiden vuosien intensiiviseen tutkimukseen, osaaviin asiantuntijoihin ja ainutlaatuisiin laboratorio- ja pilotointiympäristöihin.

​ ​​​