Sign In

VTT:n koneteknologian testausyksikkö Tuusulassa

 

​​

​Wärtsilän propulsiotuotteiden ja -teknologian testauskeskus (WPTC)  on toteutettu tiiviissä yhteistyössä Wärtsilän ja VTT:n kanssa. Tuusulassa sijaitseva laitos vahvistaa tuotevalidointi- ja tutkimustoimintaa.

Vuonna 2013 käyttöönotetun laitoksen ansiosta pystytään kehittämään uusia korkealaatuisia ja ympäristöystävällisiä propulsiotuotteita yhdessä tutkimuslaitosten, yliopistojen ja laitetoimittajien kanssa. Laitoksella on jatkossa merkittävä rooli propulsiotuotteisiin liittyvässä tutkimus- ja kehitystyössä. Testauslaitosta käytetään erityisesti mekaanisen voimansiirron toiminnallisuus- ja kestävyyskokeiden suorittamiseen.

Laitoksessa voidaan testata potkureita, joiden enimmäisteho on hieman yli 2 MW. Laitoksen tärkeimmät komponentit ovat sähkömoottoriin ja -generaattoriin kytketty taajuusmuuntaja, erityisesti tätä tarkoitusta varten suunniteltu vaihteisto sekä hydraulinen kuormitusjärjestelmä. Testauslaitoksen kokonaispinta-ala on noin 200 neliömetriä ja siellä voidaan suorittaa kokeita vuorokauden ympäri. 

Ota yhteyttä