Sign In

Prosessimittausratkaisut

 

​​Mittausteknologiaa vaativiin sovelluksiin

Tarjoamme asiakkaillemme tehokkaita uusia mittausteknologioita ja -ratkaisuita yhdistämällä optisen suunnittelun, instrumentoinnin ja mittaustutkimuksen. VTT:llä yksi Euroopan suurimmista mittausratkaisujen tutkimus- ja tuotekehitysohjelmista.  Tutkimuksemme keskittyy optisiin, elektronisiin, biologisiin ja molekyylitason mittausmenetelmiin.

Optiset mittausjärjestelmämme sisältävät spektrometri- ja konenäköteknologioihin perustuvia ratkaisuja muun muassa lääketeollisuuden prosessien valvontaan, lääketieteelliseen diagnostiikkaan sekä sellu- ja paperiteollisuuden tarpeisiin.  Meillä on lisäksi kattavaa osaamista kamerateknologioista ja konenäköön liittyvistä mittausjärjestelmistä, joita käytetään huippunopeissa teollisissa sovelluksissa.

Hallitsemme koko optisten instrumenttien tuotekehitysprosessin mittausperiaatteista ja konseptien nopeasta prototypoinnista online-toteutettavuustutkimuksiin ja lopputuotteen kehittämiseen. Tarjoamme korkealuokkaisia tutkimus- ja kehityspalveluita mittauslaitteiden ja hallintajärjestelmien valmistajille sekä loppukäyttäjille. Suunnittelu- ja valmistusosaamisemme kattaa optiikan, mekaniikan, elektroniikan sekä ohjelmisto-osaamisen. Osallistumme lisäksi aktiivisesti järjestelmiemme toteutukseen ja teolliseen testaukseen.

Optisten mittausjärjestelmien kehitys perustuu tehokkaisiin suunnittelumenetelmiimme sekä kykyyn yhdistellä optisiin analysaattorilaitteisiin ja -komponentteihin liittyvien teknologioiden uusimpia kehityssuuntauksia.

​​Ratkaisujamme ovat:

 

Kvantti ja suprajohtavat mittarit »

Hyödynnämme fysiikan, elektroniikan ja nanovalmistuksen osaamistaan syventääkseen ymmärtämystä nanomittakaavan rakenteissa ja kehittääkseen uusia, innovatiivisia ratkaisuja.

​ ​​​

​​​​Matalan tehonkulutuksen anturiverkko-teknologiat »  

Olemme kehittäneet viestintäperiaatteen, jonka avulla voidaan langattomasti lukea passiivisia antureita pitkilläkin etäisyyksillä.

​ ​​​

​​​​Langattomat anturit ja radiotaajuinen etätunnistus »  

Ratkaisumme kattavat hyvin langattomat järjestelmät – matalista taajuuksista aina millimetriaaltoihin asti.

​ ​​​

​​​​Optiset mikro-spektrometrit » 

Kehittämämme säädettävän FPI-suodinteknologian avulla on mahdollista miniatyrisoida kokonaisia spektrometrejä pieniksi käsikäyttöisiksi antureiksi. Teknologiamme on tehokasta sekä sarjavalmistukseen sopivaa.

​ ​​​

​​​​Optiset mittaus-järjestelmät » 

Kehittämme, suunnittelemme ja rakennamme edistyneitä mittauslaitteita, jotka vastaavat kaikkein haastavimpienkin sovellusten vaatimuksiin. Olemme kehittäneet kymmeniä instrumentteja, jotka ovat kaupallisessa käytössä erittäin vaativissa prosessiympäristöissä.

​ ​​​

 

Miksi VTT?

VTT on Pohjoismaiden johtava tutkimus- ja teknologiayhtiö. Taustallamme on 73 vuotta tiedettä, huippututkimusta, tuloksia ja näyttöjä asiakkaidemme kilpailukyvyn kasvusta ja menestyksestä. Kehitämme uusia älykkäitä teknologioita, tuloksellisia ratkaisuja ja innovatiivisia palveluita. Laajan kansainvälisen yhteistyön ja verkostoitumisen avulla varmistamme tiedon ja teknologian tehokkaan siirron ja hyödyntämisen. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa teemme teknologiasta tulosta ja rakennamme menestystä sekä hyvinvointia ihmisten parhaaksi.

Esimerkkejä yhteistyöstä kanssamme:

​​​Kaipaatko tukea yrityksesi T&K-prosessiin?

Ota meihin yhteyttä!