Sign In

Langattomat anturit ja radiotaajuinen etätunnistus

 

Esineiden internet (IOT) ja teollinen internet tulevat vaikuttamaan merkittävästi useisiin yrityksiin ja sovelluksiin. Niiden avulla saadaan myös uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia.

Kehityksen kulmakivenä ovat langattomat anturit, jotka ovat saamassa yhä enemmän jalansijaa niin jokapäiväisessä elämässämme kuin myös teollisuuden mittauksissa. Langattomilla antureilla saavutetaan etuja useilla eri toimialoilla.

Langattomien anturien avulla voidaan tehostaa etävalvontaa ilman johtojen aiheuttamia kuluja. Säästätte energiaa, materiaaleja ja aikaa sekä prosessien parantuessa myös tuottavuutenne nousee.

VTT:n langattomat ratkaisut

VTT:n langattoman mittauksen ja radiotaajuisen etätunnistuksen ratkaisut kattavat hyvin langattomat järjestelmät – matalista taajuuksista aina millimetriaaltoihin asti. Teknologista lähestymistapaamme tukevat laaja poikkitieteellinen osaaminen ja kokemus useista erilaisista sovelluksista sekä erinomaiset talon sisäiset teknologia-alustat.

Teollinen internet

  • Teollisen ja esineiden internetin mahdollistavat pienitehoiset, langattomat anturiratkaisut teollisuuden mittauksiin
  • Pitkän kantaman langaton seuranta vaativiin ympäristöihin, kuten kaivosteollisuuteen, jätehuoltoon ja infrastruktuureihin

Tehostetut tunnisteet ja anturit

  • Kustannustehokkaat, yleisluontoiset tai sovelluskohtaiset , korkean suorituskyvyn RFID-tunnisteet kaikille alustoille
  • RFID-anturit passiivisista ja kertakäyttöisistä antureista aina tietojenkeruulaitteisiin asti
  • Matalan tehonkulutuksen anturitekniikka: MEMS, bio- ja painetut anturit

Hybridi-RFID-teknologia

  • Hybridiratkaisut yhdistävät piipohjaisen älykkyyden moderneihin tulostustekniikoihin
  • Sulautetut ja integroidut ratkaisumme yhdistävät RFID-tuotteita muuhun teknologiaan

Muita edistyksellisiä teknologioita

  • Tutka-anturiratkaisut teollisuudelle
  • Langaton lataaminen ja tehonsiirto
  • RFID-pohjainen paikannusteknologia

Kokenut tuotekehityskumppani

Meillä on yli 15 vuoden kokemus langattomasta mittauksesta ja radiotaajuisesta etätunnistuksesta. Asiakaslähtöisellä lähestymistavallamme on saavutettu useita kaupallisia tuotteita, patentteja sekä tieteellisiä julkaisuja.

VTT:llä on huippuluokan laitteet ja erinomaiset tilat, kuten mikro- ja nanoteknologian valmistuspalvelut ja radiokaiuttomat tilat. Näissä ympäristöissä valmistus ja karakterisointi tarjoavat poikkeuksellisia mahdollisuuksia.

Olemme tehneet yhteistyötä useiden merkittävien eurooppalaisten toimijoiden kanssa, minkä ansiosta VTT on vahvasti mukana esineiden internetin klusterissa ja keskeisessä roolissa monissa EU-hankkeissa.

VTT:n radiotaajuisen etätunnistuksen ja teollisuuden mittausratkaisujen referensseistä löytyy yrityksiä kuten Nokia, UPM RFID, Kone, Atmel, Korea Telecom, Perlos, Aspocomp, Powerkiss, Idesco, NOF SKF, Metso, Labkotec, Stresstech, Sandvik, Oras, Vaisala, Rautaruukki ja Galileo Nanotech.