Sign In

Mikrofluidistiikka

 

​Mikrofluidistiikan käyttö mahdollistaa kustannustehokkaan ja nopean analyysin laboratorion ulkopuolella

VTT kehittää mikrofluidisia analyysialustoja piistä ja lasista polymeereihin ja paperiin sekä niiden yhdistelmiin. Alustojamme voidaan käyttää erilaisiin biokemiallisiin ja kemiallisiin kokeisiin ja näytteiden valmisteluun. Käytössämme on tuotantoteknologioita mikrofluidisten alustojen massatuotantoon.

olemme kehittäneet muun muassa mikrofluidisen näytteenottomenetelmän, jonka avulla voi ottaa leikatusta kudoksesta analyysiä varten näytteitä, joista voi todeta nopeasti syövän leviämisen.

Fluidistorisuunnittelut ja analyysiratkaisut

Palveluihimme kuuluu fluidistorijärjestelmien mallintaminen ja simulointi, optiset ja elektroniset ilmaisimet, mikrofluidisten alustojen suunnittelu ja tuotanto sekä alustojen integrointi osaksi mittauslaitetta tai -järjestelmää.

Kehitämme menetelmiä, joilla biomolekyylejä voidaan integroida erilaisiin alustoihin, sekä vasta-ainemääritykseen perustuvia lääketieteellisiä testejä, ympäristöanalyyseja sekä kemialliseen erotteluun perustuvia analyysiratkaisuja. Esimerkkinä kehittämämme pikatesti uimavesien sinilevämyrkkyjen havaitsemiseen.

 

Monipuoliset tutkimusympäristöt käytössäsi

Käytämme mikrofluidisten alustojen ja järjestelmien suunnittelussa ja kehityksessä Comsol Multiphysics -mallinnus- ja -simulaatioympäristöä. Lisäksi tarjoamme painetun diagnostiikan sekä niiden valmistusprosessien kehittämiseen ainutlaatuisen pilotointivalmistusympäristön, joka muodostuu useista tuotantolinjoista. Käytössämme on myös puhdastila piipohjaisten mikrojärjestelmien valmistamiseen.

Työskentelemme tiiviissä yhteistyössä in vitro -diagnostiikkaan (IVD), biokemiaan ja kemiaan erikoistuvien yritysten kanssa. Mikrofluidistiikka soveltuu myös erinomaisesti terveyden ja hyvinvoinnin sovelluksiin sekä elintarvike- ja ympäristöanalyyseihin.