Sign In

Puettava teknologia

 

Muodon ja toiminnallisuuden yhdistäminen

Kehitämme teknologiaa puettaviin tuotteisiin kuten vaatteisiin, kuulokkeisiin, kelloihin ja silmälaseihin. Puettavuus asettaa teknologialle uudenlaisia haasteita muun muassa joustavuudelle, energiaomavaraisuudelle sekä kestävyydelle ja pestävyydelle. Olemme kehittäneet muun muassa energiaomavaraisia sensoreita, langatonta lataamista ja tiedonsiirtoa sekä ohjelmistoalgoritmeja. Meillä on vahvaa patentoitua osaamista muun muassa mikrosysteemeiden (MEMS)- painetun painetun elektroniikan alueella. Tarjoamme asiakkaillemme monipuolisia koko tuotekehitysketjun kattavia palveluita.

Konseptista pilottituotantoon

Ainutlaatuiset pilottituotantoympäristömme ovat hyödynnettävissä sekä mikroelektromekaanisia (MEMS) että painettuja elektronisia komponentteja ja järjestelmiä varten. Työskentelemme yhdessä asiakkaiden kanssa ja kehitämme kaupallisiin sovelluksiin sopivia ratkaisuja, joissa huippuluokan toiminnallisuudet yhdistyvät kustannustehokkaaseen tuotantoon.

Anturit puettaviin laitteisiin

​​​​MEMS – Mikrosysteemit »

MEMS-teknologian avulla on mahdollista luoda uusia miniatyrisoituja mittauslaitteita, joiden suorituskyky ylittää nykyiset ratkaisut ja mahdollistaa samalla pienen koon, alhaisen tehonkulutuksen ja pienen yksikköhinnan.

​ ​​​

​​​​Optiset mikro-spektrometrit  »

Kehittämämme säädettävän FPI-suodinteknologian avulla on mahdollista miniatyrisoida kokonaisia spektrometrejä pieniksi käsikäyttöisiksi antureiksi. Teknologiamme on tehokasta ja sarjavalmistukseen sopivaa.

​​​​Matalan tehonkulutuksen anturiverkko-teknologiat » 

Olemme kehittäneet keskinäismodulaatioon perustuvan viestintäperiaatteen, jonka avulla voidaan langattomasti lukea passiivisia antureita huomattavan pitkilläkin etäisyyksillä.

EKG:n seuranta älypuhelimella

​VTT on kehittänyt laitteen, jonka avulla kuluttajat voivat ottaa sydänfilmin, eli elektrokardiogrammin (EKG), kotonaan. Taskukokoisesta laitteesta tieto siirtyy älypuhelimeen.

​ ​​​

Energiaomavaraisuus

Kehittämiemme energian keräysteknologioiden ansiosta puettavassa elektroniikassa ei tarvita virtalähteitä ja johtoja. Meillä on kattava osaaminen energian keräämisestä sekä puettavien laitteiden virranhallinnasta.  

​ ​​​​ ​​​

​​​​Energian käytön optimointi » 

Energiankäytön optimointimenetelmiemme avulla on puettavissa laitteissa mahdollista saavuttaa suurempi teho pienemmällä energian kulutuksella.

​ ​​​

​​​​Ohuet ja joustavat aurinkokennot »

Massatuotantoon soveltuvaa rullalta rullalle (R2R) painatusteknologiaa voidaan käyttää erittäin ohuiden ja kevyiden joustavien aurinkokennojen valmistamiseen.

​ ​​​

Elastiset ja kestävät rakenteet

Tutkimme aktiivisesti integroitujen ja älykkäiden järjestelmien hyödyntämistä painetussa elektroniikassa ja hybridivalmistuksessa ja tarjoamme niihin liittyviä tutkimus- ja kehityspalveluita. Tutkimuksessa ja palvelutarjonnassa keskitymme valmistusteknologioiden, kuten rullalta rullalle -painotekniikan, ruiskuvalun ja perinteisten kokoonpanomenetelmien yhdistämiseen, jolloin uutta teknologiaa voidaan integroida saumattomasti perinteisiin tuotteisiin suhteellisen alhaisin kustannuksin.

​​​​Hybridi-elektroniikka ja 3D-muovituotteet »

Yhdistämme perinteisen ja painetun elektroniikan etuja mahdollistaaksemme täysin uudenlaisten tuotteiden luomiseni. Lähestymistapamme ansiosta teolliset muotoilijat saavat lisää suunnittelun vapautta kun valmistusteknologiat kehittyvät kohti joustavampaa muotoiluystävällisempää ja edullisempaa elektroniikkaa.

​ ​​​

Lämpötilan säätäminen älykankaan avulla »

Olemme kehittäneet  uuden massatuotantomenetelmän, jolla mikroskooppisia kanavarakenteita voidaan painaa edullisesti laajoille muovikalvoille. Kanaviin voidaan pumpata kylmää tai kuumaa nestettä ja näin hallita lämpötilaa toiminnallisissa vaatteissa.

​ ​​​

Datan prosessointi ja käyttöliittymät

Tarve muuntaa puettavista laitteista kerättyä dataa pelkän tallentamisen ja raportoinnin lisäksi on kasvamassa. Meillä on kykyä yhdistää, käyttää ja prosessoida eri lähteistä kerättyä informaatiota. Meillä on vahvaa data-analyysiosaamista reaaliajassa ja tilanteissa, joissa laskentakapasiteetti on rajallista, kuten puettavissa laitteissa. Moniulotteista dataa voidaan esittää käyttäjälle erilaisin visualisoinnin tekniikoiden avulla, jolloin käyttäjän  on helppo päästä tilanteen tasalle välittömästi.

​​​​Tieto helposti sovellusten käyttöön »

Tarjoamme menetelmiä, joilla esineitä, ympäristöä ja ihmisiä monitoroivien sekä tunnistavien laitteiden tuottama tieto saadaan helposti erilaisten sovellusten käytettäväksi.

​ ​​​

​​​​InTouch-käyttöliittymä »

Teknologiamme avulla sormus, rakennekynsi, ranneke tai älyrannekello toimii käyttöliittymänä, jolla tiedostot voidaan siirtää suoraan näytöltä toiselle koskettamalla.

​​​​Data-analytiikka »

Tarjoamme asiakkaillemme ratkaisuja tiedon analysointiin monilla sovellusalueilla. Pystymme yhdistämään data-analyysin viimeisimpiä menetelmiä ja työkaluja eri sovellusalueiden erinomaiseen asiantuntemukseen.

 

Esimerkkejä yhteistyöstä kanssamme:

 

Miksi VTT?

VTT on Pohjoismaiden johtava tutkimus- ja teknologiayhtiö. Taustallamme on 73 vuotta tiedettä, huippututkimusta, tuloksia ja näyttöjä asiakkaidemme kilpailukyvyn kasvusta ja menestyksestä. Kehitämme uusia älykkäitä teknologioita, tuloksellisia ratkaisuja ja innovatiivisia palveluita. Laajan kansainvälisen yhteistyön ja verkostoitumisen avulla varmistamme tiedon ja teknologian tehokkaan siirron ja hyödyntämisen. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa teemme teknologiasta tulosta ja rakennamme menestystä sekä hyvinvointia ihmisten parhaaksi.

 

Kaipaatko tukea yrityksesi T&K -prosessiin?

Ota meihin yhteyttä!