Sign In

Ydinvoima

 

​​Kuva: TVO

Johtavaa ydinsektorin asiantuntemusta palveluksessasi

VTT on kehittänyt ydinreaktoriteknologioita ja ydinjätteen hallintatekniikoita jo vuosikymmeniä. Tiimissämme on 200 ydinvoima-alan ammattilaista, joiden erityisosaaminen on tukenasi uuden voimalan, lisenssin uusimisen, voimalan päivittämisen tai jätteenkäsittelystrategian suunnittelun aikana.

VTT tekee yhteistyötä voimalayhtiöiden ja -toimittajien sekä laitteistotoimittajien kanssa. Toimitamme lisäksi teknisiä tukipalveluita valvontaviranomaisille.

Ydinvoimaan liittyvät tutkimus- ja tuotekehitys-, ohjelmisto- ja koulutuspalvelut

VTT toimittaa ydinvoimateollisuudelle tutkimus- ja tuotekehityspalveluita. Käytettävissä ovat edistyneet testausresurssit sekä ydinvoimateollisuutta varten suunnitellut ohjelmistot. Asiantuntijoillamme on vuosikymmenten kokemus ja laaja monitieteellinen tausta. Liiketoimintasi kehityksen tukena ovat myös VTT:n työkalut ja tilat.

Esimerkkejä VTT:n kehittämistä ohjelmistoista ovat Apros Nuclear, joka on dynaaminen analysointi- ja simulointityökalu turvallisuuden analysointiin, suunnitteluun ja testaamisen sekä turvallisuuskoulutukseen, ja FinPSA, joka on todennäköisyyspohjainen ohjelmistopaketti turvallisuuden analysointiin.

Valitse VTT ydinvoima-asiantuntijaksi

VTT on auttanut niin voimalayhtiöitä ja -toimittajia kuin viranomaisiakin ratkaisemaan teknisiä ja koulutukseen liittyviä haasteita. Etsimme yhdessä asiakkaan kanssa parhaat tekniset ratkaisut esimerkiksi luvitustuen, tuotekehityksen tai testaus- ja suunnittelupalveluiden avulla. Teemme tarvittaessa yhteistyötä myös muiden tutkimuslaitosten kanssa, jolloin palveluvalikoima laajenee entisestään.