Sign In

Ydinreaktoreiden turvallisuusanalyysit ja luvitustuki

 

​​

VTT on johtava suomalaisten ydinturvallisuusviranomaisten käyttämä tekninen asiantuntija. Tarjoamme palveluita suomalaiselle ydinteollisuudelle. Meillä on myös yli kahdenkymmenen vuoden kokemus teknisten tuki- ja tutkimuspalveluiden toimittamisesta ulkomaisille voimayhtiöille, teollisuuden toimijoille ja valvontaviranomaisille.

VTT toimii aktiivisesti Euroopan teknisten tukiorganisaatioiden verkostossa (European Technical Safety Organisations Network, ETSON), joka antaa asiantuntija-apua ydinturvallisuusviranomaisille ensimmäisiä ydinvoimaloitaan rakentavissa maissa. Lisäksi tuemme toimittajia ja voimayhtiöitä niiden dokumentoidessa turvallisuusvaatimusten täyttymistä.

Laaja valikoima ydinvoimaan liittyviä analyysejä

VTT kykenee analysoimaan hyvin erilaisia teknisiä toteutuksia. Meillä on myös tarvittava osaaminen ja resurssit niiden testaamiseen ja tutkimiseen. VTT:n monitieteellisen lähestymistavan ansiosta asiakkaat saavat tarvitsemansa asiantuntemuksen helposti yhdestä paikasta.

Oman osaamisemme lisäksi käytettävissä ovat tarvittaessa myös yhteistyökumppaneidemme suunnittelu- tai testauspalvelut.

VTT on oikea kumppani ydinvoiman analysointiin

VTT:llä on kattava kokemus ydinvoiman säätelystä eri maissa, kuten Yhdysvalloissa, Ruotsissa, Ranskassa, Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa, Saksassa ja Saudi-Arabiassa. Myös suomalaisen säännöstön tuntemuksesta on hyötyä lupahakemusstrategioiden arvioinnissa.

Turvallisuusanalyysi- ja luvituskumppaniksi kannattaa valita organisaatio, jolla on tarvittavat tutkimus- ja testausresurssit sekä kattava kansainvälinen kokemus.