Sign In

BOND - Blockchains Boosting Finnish IndustryTulevaisuudessa lohkoketjuteknologia on tärkeä osa uusia ICT-ratkaisuja, erityisesti IoT:n (Internet of Things) alueella. Siksi on tärkeää, että suomalaiset tutkimusyhteisöt ja yritykset kehittävät osaamistaan ja taitojaan lohkoketjuteknologiasta ja voivat ottaa sen nopeasti käyttöönsä. Suomella on ainutlaatuinen tilaisuus luoda itsestään edelläkävijä, joka ottaa lohkoketjuteknologian käyttöön useilla liiketoiminta-alueilla.

Koska lohkoketjuteknologia on luonteeltaan vanhoja toimintamalleja rikkova, on tärkeä huolehtia sekä bisnes-, että teknologisten osaamisten kehittämisestä.

BOND Visio

Suomalainen lohkoketjuekosysteemi, jossa on mukana julkinen sektori, tutkimuslaitokset ja yritykset, hyödyntävät lohkoketjuteknologioita täysin tutkimuksessaan, liiketoiminnassaan sekä teknologiaportfolioissaan. Suomalainen lohkoketjuosaaminen ja –ratkaisut ovat kansainvälisesti kilpailukykyisiä ja tunnettuja.

BOND:in päätavoite

Muodostaa käsitys lohkoketjutyökaluista, teknologioista, ratkaisuista ja bisnesmahdollisuuksista eri sovellusalueille. Keskittyen ensin suomalaiseen bisnesympäristöön.

 

Lisää tietoa löytyy projektin englanninkielisiltä sivuilta.

 

Projekti kuuluu Tekes:in Teollinen internet – liiketoiminnan vallankumous -ohjelmaan : https://www.tekes.fi/ohjelmat-ja-palvelut/ohjelmat-ja-verkostot/teollinen-internet/