Sign In

Contain

Contain - Merikonttien seuranta ja valvonta

Merikontti on maailman tärkein kuljetusväline. Noin 70 % maailman tavaraliikenteestä kuljetetaan konteissa. Kontteja on joka paikassa. Konttien ansiosta rahtitavaraa voidaan käsitellä helposti ja nopeasti. Kontteja voidaan käyttää myös rikollisiin tarkoituksiin. Konteissa voidaan salakuljettaa tavaraa ja laittomia siirtolaisia. Vaaralliset jätteet voivat myös kulkeutua konteissa vääriin paikkoihin. Niitä voidaan käyttää myös terrorismiin.

Contain-projektin tavoitteena on varautua konttiliikenteen turvallisuusuhkiin. Siinä kehitetään ja testataan eurooppalaista merikonttien tarkkailujärjestelmää ja tuotetaan viranomaisille suosituksia. Containissa kehitetään myös turvallisuuteen liittyvän liiketoiminnan mahdollisia malleja. Italialaisessa satamassa Interporto Bolognassa testataan käytännössä konttien tarkkailua ja valvontaa.

Contain on 19 EU:ssa ja Norjassa toimivan tutkimuslaitoksen ja yrityksen yhteinen projekti. Mukana on satamayhtiöitä, kuljetusliikkeitä ICT-yrityksiä, konsulttitoimistoja ja tutkimusinstituutteja. VTT:n vastuulla projektissa ovat:

  • Konttien tarkkailu- ja tarkastuslaitteet

  • Jäljitys- ja sinetöintilaitteet

Projektin viralliset internetsivut

http://www.containproject.com