Sign In

Teollisuuden uudistuminen

VTT:n vuosikertomus 2016

robotti

Mahdollisuuksia innovaatioiden avulla

Strategy_icon_Industrial renewal_small.jpgSuunnittelun, valmistuksen ja palveluliiketoiminnan radikaali uudistaminen digitalisaation avulla luo kilpailukykyä ja liiketoimintamahdollisuuksia teollisuudelle myös korkean kulurakenteen maissa. Suomen talouskasvu ja työllisyystilanne ovat tiukasti kytköksissä vientiteollisuuden menestykseen. Viennin kannalta onkin tärkeää, että suomalainen teollisuus on yksi johtavista digitaalisten ratkaisujen ja liiketoimintamallien kehittäjistä ja käyttöönottajista.

Tulevaisuuden älykkäät tuotteet ja palvelut luodaan teollisuuden uusissa ekosysteemeissä, joita tukee globaalisti kytkeytynyt alustatalous. Yhteistyö, palveluliiketoiminnan kasvava merkitys ja datan hyödyntäminen synnyttävät täysin uusia mahdollisuuksia ja muuttavat arvon luontia. Big dataan perustuvat uudet liiketoimintamallit ja palvelut vahvistavat Suomen teollisuuden kilpailukykyä.

Robotisaation, joustavan automaation ja keinoälyn avulla tuotantoa voidaan merkittävästi tehostaa ja tuotantokustannuksia alentaa. Tuotantoteollisuus saa kilpailukykyä erikoistumisesta sekä globaalista verkostoitumisesta. Riippuvuutta rajallisista resursseista, kuten energiasta, materiaaleista ja vedestä, voidaan vähentää kiertotalouden avulla.

Suomessa on koulutettua, taitavaa työvoimaa ja hyvät mahdollisuudet innovointiin. Meillä on siis kaikki edellytykset olla valmistavan teollisuuden ja palveluliiketoiminnan edelläkävijä.

#IndustrialRenewalVTT 

Lue lisää VTT:n majakoista

 

Referenssejä ja tutkimustuloksia 

 

Rolls-Royce Marine autonominen laiva Visio kaupallisten
autonomisten
laivojen operointiin

Rolls-Royce Marine Oy Ab

LUE LISÄÄ »

 

Palvelurobotti kauppakeskuksessa

​​​​PepperSosiaalisten palvelurobottien kokeilut ovat siirtymässä laboratorioista osaksi kuluttajien arkiympäristöä. VTT ja Ideapark Lempäälä ottivat asiakkaat mukaan ideoimaan ROBOTTIPALVELUJA ja testasivat Pepper-robottia kauppakeskuksessa.

Lue lisää

 3D-valmistus luo kilpailukykyä

3D-valmistusEurooppa on maailman kärkeä metallien 3D-tulostuksessa ja jauhepetisulatuksessa. TARVEPOHJAISELLA 3D-VALMISTUKSELLA lisäämme tehokkuutta ja luomme kilpailukykyä niin isoihin kuin pk-yrityksiin.

Lue lisää

VTT: 3D-tulostus mahdollistaa uudet innovaatiot elintarvikemarkkinoille

Selvitys 3D-tulostamisen tilasta Euroopassa: Eurooppa maailman kärkeä tietyillä alueilla

3D-tulostuksella kilpailukykyä pk-yrityksiin – miljoonarahoitus älykkäiden koneiden ja valmistuksen osaamiskeskittymälle

Varaosat biteiksi – tarvepohjaisella 3D-valmistuksella kustannustehokkuutta

Big data on mahdollisuus

KonesaliEtsimme teollisuudelle uusia liiketoimintamahdollisuuksia niin BIG DATAN HYÖDYNTÄMISESTÄ kuin ALUSTATALOUDESTA ja sen palveluekosysteemeistä.

Lue lisää

Uutta liiketoimintaa big dataa hyödyntämällä

Teollisuus rohkeasti mukaan alustatalouteen – mallia kasvuyrityksistä

SMACC auttaa pk-yrityksiä

ihminen ja robottiVTT:n ja Tampereen teknillisen yliopiston yhteinen älykkäiden koneiden ja valmistuksen osaamiskeskittymä SMACC on edistänyt pk-yritysten VALMISTUKSEN DIGITALISAATIOTA mm. innovaatiosetelillä.

Lue lisää

VTT:n ja TTY:n yhteinen SMACC kirittää pk-yrityksiä kehittymään

 

Työn tulevaisuus on valintoja

työn tulevaisuus tienhaaraVTT teki hallituksen tulevaisuusselontekoa varten KATSAUKSEN TYÖN TULEVAISUUDESTA. Katsaukseen liittyy kuusi kuvausta, joissa hahmotellaan muutoskulkuja ja niihin liittyviä haasteita.

Lue lisää

Työn murroksen tuomiin ongelmiin ei ole yhtä ratkaisua

 

Teollinen internet strategioihin

IOTVTT:n ja Oulun yliopiston barometriselvityksen mukaan teollinen internet on alkanut nyt näkyä yritysten strategioissa. Autamme REBOOT FINLAND D-DAY -toimintamallin avulla yrityksiä etsimään uutta kilpailukykyä 5G:stä ja IoT:stä.

Lue lisää

"Herääminen tapahtunut" - teollisella internetillä yhä nämä kaksi pahaa jarrua

VTT:ltä teollisen internetin ratkaisu painetun elektroniikan tehtaaseen ensimmäisenä maailmassa

Uusia digituotteita ja -palveluja markkinoille teollisen internetin avulla


Ota yhteyttä
Asiakaspalvelu
Sähköpostiinfo@vtt.fi
Puhelin020 722 7070
Avoinna arkisin klo 9.00 - 11.00 ja 12.00 - 15.00