Sign In

VTT-visio: Biotalous – elämää öljyaikakauden jälkeen

 

 

Biotalous on erittäin tärkeä Suomelle. Suomen biotalouden liikevaihto on jo 60 mrd. euroa, ja sen kaksinkertaistaminen on mahdollista vuoteen 2030 mennessä. Me näemme biotalouden laajana sosio-teknisenä järjestelmänä, joka sitoo yhteen erilaiset teknologiat, markkinat, ihmiset ja toimintatavat. Se yhdistää tulevaisuudessa erilaisia teollisuudenaloja tavalla, jota ei ole ennen nähty. Se myös yhdistää kestävän kehityksen ajattelutavan liiketoimintaan ja tuo tullessaan biomassasta valmistetut kuluttajatuotteet.

Yksi keskeinen biotalouden mahdollistaja on kemia. Kemialliset prosessit mahdollistavat kestävän kehityksen mukaisten tuotteiden luomisen ja fossiilisten raaka-aineiden korvaamisen biopohjaisilla raaka-aineilla. Kemian työkalulaatikkomme koostuu kolmesta osasta: solutehtaista (teollisen biotekniikan tärkeä työkalu), termokemiallisista prosesseista ja biokemiallisesta jalostuksesta. Näitä teknologioita voi käyttää eri teollisuudenaloilla. Ne yhdistävät aiemmin erilliset teollisuusalat uusien, kestävän kehityksen mukaisten liiketoimintamahdollisuuksien etsinnässä.​

VTT tarjoaa erinomaisen osaamis-, teknologia- ja pilotointialustan biotalouden innovaatioiden toteuttamiseen yhdessä teollisuuden ja muiden toimijoiden kanssa.


 

 

  

Ota yhteyttä
Asiakaspalvelu
Sähköpostiinfo@vtt.fi
Puhelin020 722 7070
Avoinna arkisin klo 9.00 - 11.00 ja 12.00 - 15.00