Sign In

Julkaisut

VTT:n vuosikertomus 2015

​VTT julkaisee tutkimustensa tuloksia pääosin tieteellisissä julkaisuissa, joista keskeisimmäksi mittariksi tulossopimukseen on valittu kansainvälisten, vertaisarvioitujen tieteellisten lehtiartikkelien määrä. Valittu mittari osoittaa VTT:n tutkimuksen tieteellistä tasoa, näkyvyyttä ja vaikuttavuutta kansainvälisessä tutkimusyhteisössä. Uutta tietoa julkaistaan myös kotimaisissa lehdissä ja julkaisusarjoissa, kirjoina, patentteina ja VTT:n omissa sarjoissa. 

 


 

VTT-läisten kirjoittamien julkaisujen kokonaismäärä oli 1 443 kappaletta (2014: 1 465 kpl). Kansainvälisten tieteellisten lehtiartikkelien lukumäärä laski hieman ja oli 614 kpl (vuonna 2014 652 kpl). Artikkelien korkeaa tasoa osoittaa käytettyjen julkaisukanavien jakautuminen Julkaisufoorumi- eli JUFO-luokkiin. Johtavalla tasolla oli 24,3 % ja korkeimmalla tasolla 7,3 % tieteellisistä artikkeleista.


Koska VTT:n tutkimustoiminta tapahtuu pääosin yhteisrahoitteisissa hankkeissa (EU, Tekes, SHOKit jne), niiden tutkimustulokset julkaistaan useimmin tutkimuskumppaneiden kanssa yhdessä tieteellisinä artikkeleina. Vuonna 2015 70 %:ssa tieteellisistä lehtiartikkeleista oli mukana vähintään yksi ulkopuolinen kumppani ja 43 %:ssa vähintään yksi ulkomainen kumppani, mikä kertoo VTT:n tutkimuksen vahvasta panostuksesta kansainväliseen yhteistyöhön. VTT:n tutkijoiden artikkeleita julkaistiin taas maailman huipputiedelehdissä, mm. 4 artikkelia Nature Communications -lehdessä, yksi Nature Cell Biology -lehdessä ja kaksi artikkelia Advanced Materials -lehdessä. VTT:n omissa sarjoissa julkaisuja oli 89 kpl (2014: 79 kpl), jotka kaikki ovat käytettävissä VTT:n verkkosivuilla.​

 

>> VTT:n julkaisut ja niiden haku.

Ota yhteyttä
Asiakaspalvelu
Sähköpostiinfo@vtt.fi
Puhelin020 722 7070
Avoinna arkisin klo 9.00 - 11.00 ja 12.00 - 15.00