Sign In

VTT Ventures Oy

VTT:n vuosikertomus 2015

VTT Ventures on tehnyt oman pääomanehtoisia sijoituksia VTT:n tutkimustuloksia kaupallistaviin spin off -yhtiöihin vuodesta 2006 lähtien. Sijoitukset tehtiin vuoteen 2010 saakka viraston taseesta ja sen jälkeen vuodesta 2010 alkaen VTT Ventures Oy:n kautta.  
 
 
VTT ja VTT Ventures Oy ovat sijoittaneet yhteensä 35 spin off -yritykseen. Yritysten tämän hetkinen liikevaihto on yhteensä noin 32 miljoonaa euroa, ja niissä työskentelee yhteensä noin 300 henkilöä. Yhtiöt ovat keränneet rahoitusta yhteensä noin 45 miljoonaa euroa. 

 
VTT:n spin off -yritykset ovat alkavan vaiheen teknologiaintensiiviä kasvuyrityksiä. Kohdeyrityksien valinnassa painotetaan teknologista ja kaupallista innovatiivisuutta, tiimin osaamista ja kansainvälistä potentiaalia. VTT Venturesin tehtävä on kehittää potentiaalisimmista teknologioista pääomasijoituskelpoisia kaupallistamisaihoita. VTT Venturesin toiminta on oleellinen osa sijoituskelpoisen hankevirran synnyttämisessä. 
 
VTT Ventures Oy toimii tiiviissä yhteistyössä muiden innovaatioverkoston toimijoiden kanssa. VTT Ventures Oy:n sijoitukset kohdeyrityksiin ovat markkinaehtoisia ja seuraavat samoja periaatteita kuin kaupallisten pääomasijoittajien toiminta. VTT Venturesilla on laaja kumppanuus-verkosto pääomasijoittajiin sekä Suomessa että kansainvälisesti.
 

 
Vuosi 2015 oli aktiivisen hankevirran vuosi. Uusien spin off -hankkeiden mää​rä kasvoi merkittävästi edellisvuoteen verrattuna. VTT Ventures teki sijoituksia yhteensä noin 1,7 miljoonalla eurolla. Vuoden 2015 aikana VTT Ventures irtautui yhdestä yrityksestä ja päätti sijoittaa kahteen uuteen spin off -yritykseen. Portfoliossa oli vuoden lopulla 21 yhtiötä. Yhtiöt keräsivät vuonna 2015 uusia pääomia noin 8,2 miljoonaa euroaTilikauden tulos oli voitollinen.

 

 
Ota yhteyttä
Asiakaspalvelu
Sähköpostiinfo@vtt.fi
Puhelin020 722 7070
Avoinna arkisin klo 9.00 - 11.00 ja 12.00 - 15.00