Sign In

Turvallisuusratkaisuja sulautetuille järjestelmille

 

​Esineiden Internet, IoT on muuttamassa tietojenkäsittelyn maailmaa...

VTT auttaa asiakkaitaan rakentamaan turvallisia sulautettuja järjestelmiä. Suunnittelemme ja toteutamme turvalliset ympäristöt eri laitteille, ovat ne sitten älypuhelimia, reitittimiä, ympäristöantureita tai älykkään sähköverkon komponentteja.

Toistensa kanssa yhteydessä olevat anturit, toimilaitteet ja muut IoT-laitteet ohittavat pian määrällisesti kaikki muut tietojenkäsittelylaitteet. IoT-laitteet ovat tyypillisesti sulautettuja järjestelmiä, joissa on monia resursseja ja toiminnallisuutta koskevia rajoituksia yleiskäyttöisiin tietokoneisiin verrattuna. Teollisten ympäristöjen lisäksi näitä laitteita voidaan käyttää esimerkiksi kotiautomaatiossa, ympäristön valvonnassa, kaupungin valvonnassa ja kriittisessä infrastruktuurissa.

...ja luomassa haasteita turvallisuudelle

IoT-laitteiden etähallittavuus lisää niiden haavoittuvuutta. Yleisen yhteiskäyttöisyysstandardin puute lisää myös kompleksisuutta, kun tarvitaan yhdyskäytäviä ja muita välityslaitteita. VTT auttaa erityisesti seuraavissa asioissa:

  • Laitteen identiteettien, oikeuksien ja luotettavuuden hallinta
  • Turvattujen ja luotettujen ympäristöjen luominen jokapaikan tietotekniikkaa ja sulautettuja järjestelmiä varten
  • Ohjelmistot ja infrastruktuuri todentamiselle, valtuutukselle, ja yksityisyydelle käyttäen kryptografiaa, julkisen avaimen järjestelmiä (PKI) ja protokollia
  • Mobiilit turvallisuus- ja luotettu ohjelmisto -alustat ja arkkitehtuurit, esim. Android-alustoille.