Sign In

Ympäristöystävällisiä propulsiotuotteita

 

Wärtsilä on vihkinyt käyttöön uuden propulsiotuotteiden ja -teknologian testauslaitoksen. Laitos on toteutettu tiiviissä yhteistyössä VTT:n kanssa.

VTT ja Wärtsilä kehittävät kumppaneina propulsiotuotteita ja -teknologiaa testauslaitoksessa, jonka on perustanut ja rahoittanut Wärtsilä. Laitoksen toiminnasta vastaa VTT.

Uuden laitoksen ansiosta Wärtsilä pystyy kehittämään uusia korkealaatuisia ja ympäristöystävällisiä propulsiotuotteita yhdessä tutkimuslaitosten, yliopistojen ja laitetoimittajien kanssa. Laitoksella on jatkossa merkittävä rooli yhtiön propulsiotuotteisiin liittyvässä tutkimus- ja kehitystyössä. Testauslaitosta käytetään erityisesti mekaanisen voimansiirron toiminnallisuus- ja kestävyyskokeisiin.

Laitoksessa voidaan testata potkureita, joiden enimmäisteho on hieman yli 2 MW. Laitoksen tärkeimmät komponentit ovat sähkömoottoriin ja -generaattoriin kytketty taajuusmuuntaja, erityisesti tätä tarkoitusta varten suunniteltu vaihteisto sekä hydraulinen kuormitusjärjestelmä. Testauslaitoksen kokonaispinta-ala on noin 200 neliömetriä, ja siellä voidaan suorittaa kokeita vuorokauden ympäri.

Ota yhteyttä