Sign In

Menestystarinoita

 

Älykäs energia ratkaisee puhtaan ja vähähiilisen tulevaisuuden >

Energiantuotannon, liikkumisen ja asumisen hiilidioksidipäästöt pitää nopeasti leikata lähes nollaan nykyisestä. Suomi tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä.

Suomi autonomisen tulevaisuuden johtoon >

Älykkäiden autonomisten järjestelmien ansiosta tulevaisuus on turvallisempi, tehokkaampi, vähäpäästöisempi ja energiatehokkaampi sekä työnteon kannalta mielekkäämpi – ja täynnä uutta liiketoimintaa.

VTT loi ihmiskunnalle kuudennen aistin >

Olemme kehittäneet teknologian, joka muuttaa tapamme nähdä ja antaa ihmiskunnalle kuudennen aistin. Se on hyperspektrikuvantaminen.VTT:n innovaatioiden avulla Suomi elää metsistä – jälleen >

VTT:n innovaatio – kokonaan selluloosasta valmistettu materiaali – päihittää muovin kaikissa ominaisuuksissa, eikä kuluttajan tarvitse tinkiä käyttömukavuudesta.

 

 

Suomi nousi painetun älyn teollistajaksi VTT:n johdolla >

Painettu äly mullistaa kotimaista teollisuutta. Kun esimerkiksi paperiteollisuuden tuotteisiin yhdistetään elektronisia tai biologisia toiminnallisuuksia, niille voi avautua uusia markkinoita terveydenhuollon tai turvallisuuden toimialoilla.

Ruoka 4.0: VTT näyttää tietä kohti viisasta ruoantuotantoa >

Vuonna 2050 ruokaa tarvitaan 60 % enemmän. Miten ruokimme kaikki lisäämättä hiilidioksidipäästöjä? Hyödyntämällä luonnonvaroja kestävästi edistämme ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. VTT näyttää tietä ja esittelee neljä ratkaisua.

Muovijätteen tuhkimotarina design-tuotteeksi >

​Käytetyistä hautakynttilöistä tehtiin korkealaatuista muovimateriaalia, josta valmistettiin koe-erä Eero Aarnion suunnittelemia Origo-valaisimen mukaisia avaimenperiä.

Anturit kutistuvat ja ovat pian kaikkialla >

​​VTT:llä anturiteknologiaa on kehitetty pitkään erityisesti teollisuusprosessien hallintaan. Nyt kehitys käy kohti suorituskykyisiä, pienempiä, kevyempiä ja edullisempia antureita ja uusia sovellusalueita.

Uusia ominaisuuksia lisätyn todellisuuden sovellukseen >

VTT tarjosi tärkeää taustateknologiaa ja osaamista vakaan, mallipohjaisen 3D-seurantamenetelmän kehittämiseen erillis- ja mobiililaitteille.

Kumppanuuskaavoituksella lisäarvoa >

Yhteistyössä Tampereen kaupungin ja yritysten kanssa kehitettiin kumppanuuskaavoitusmenettely, jossa kaupunki valitsee kevyellä ideakilpailulla kumppaneja jo kaavaprosessin alkuvaiheessa.

Langattomat mesh-verkot satamalaitteiden ohjauksessa >

​​VTT suunnitteli ja rakensi mesh-teknologiaan perustuvan langattoman testi- ja demonstraatioverkon Singaporen satamaan.

Energia- ja CO2-päästöjen minimoiminen älykkäissä kaupungeissa >

VTT kehitti energia-asiantuntijoiden ja investoijien käyttöön CITYOPT-suunnittelutyökalun, jolla voidaan analysoida kokonaisvaltaisesti eri energiajärjestelmäratkaisujen kustannus- ja järjestelmätietoja.

Kansainvälistymisstrategia PK-yritykselle >

Kuinka yrityksen tulisi kehittyä jotta se voi saavuttaa kumppanuuksia kansainvälisten loppuasiakkaiden kanssa?

Myynnin ja asiakasyhteistyön kehittäminen >

Miten edetään asiakkaan arvokumppaniksi valmennus- ja konsultointipalveluilla?

Vapo Clean Waters - liiketoiminnan kehittäminen >

​Miten rakennetaan viihtyisä, kustannustehokas asuinalue, jonka energiankulutus on lähellä nollaa?

Asiakastarina: Tekoäly hyvinvoinnin keskiössä >


AlvinOne on mobiilisovellus, jonka avulla on mahdollista ennakoida ja ehkäistä sairauksia. AlvinOne-tiimin visiona on, että ihmiset pystyvät ottamaan itse vastuun omasta hyvinvoinnistaan.

Asiakastarina: Uusi edullinen, luottokortin kokoinen pikatesti kertoo, oletko ajokunnossa >

Goodwiller Oy:n Promilless-testi mullistaa veren alkoholipitoisuuden itsetestauksen, sillä se mittaa alkoholipitoisuuden käyttäjänsä syljestä.

Sydänfilmi kännykkään >​VTT:n kehittämällä sovelluksella kuluttaja voi mitata sydänfilminsä missä tahansa. Sovellus rekisteröi rytmihäiriöt heti niiden ilmaantuessa, ja auttaa siten ehkäisemään sydänperäisiä sairauksia ja uupumukseen asti johtavaa stressiä.

Kotimaiset sähköbussit liikenteeseen >

HSL ja VTT toteuttavat sähköbussien laajamittaisen pilotoinnin pääkaupunkiseudulla yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Turvallinen loppusijoitusratkaisu ydinjätteelle >

VTT on tehnyt merkittävän osuuden teknillisestä kehitystyöstä, jolla löydettiin ratkaisu ydinjätteen karakterisointiin, pitkäaikais-turvallisuuden perusteluun ja teknillisille menettelyille radioaktiivisten aineiden leviämisen estämiseksi.

Rullalle painettujen orgaanisten aurinko-kennojen kehittäminen >

​VTT toimii Eni:n tutkimuskumppanina kehitettäessä Eni:n materiaaleihin perustuvia rullalta-rullalle painettuja orgaanisia aurinkokennoja.

Asiakastarina: Kasvitaudit löytyvät aiemmin, tarkem­min ja nopeammin >


Kemialliseen kuvantamiseen käytetyn laitteen suurikokoisista teollisuuslaitteistoa pienennettiin järjestelmäkameran kokoiseksi, kannettavaksi laitteeksi, jolla kasvien stressitilaa ja kasvitauteja voidaan seurata aikaisempia menetelmiä tehokkaammin vain näppäämällä kuva.

Asiakastarina: Uusi ultra­ääneen perustuva mittaus­järjestelmä parantaa sisä­ilman laatua ja vähentää energia­kustannuksia >

Fläkt Woods ja VTT ovat yhdessä kehittäneet OPTIVENT® ULTRA ‑järjestelmän, jolla yhdessä modernin säätötekniikan kanssa saavutetaan sekä korkea sisäilman laatu että energiatehokas käyttö.

Uuden materiaalin rullalta rullalle -käsiteltävyyden testaaminen >


Optitunen uuden kovapinnoitemateriaalin käsiteltävyys on testattu VTT:n rullalta rullalle -ympäristössä.

Ota yhteyttä