Sign In

Referenssit: Älykäs teollisuus

 

 

Asiakastarina: Kasvitaudit löytyvät  aiemmin, tarkem­min ja nopeammin

Kemialliseen kuvantamiseen käytetyn laitteen suurikokoisista teollisuuslaitteistoa pienennettiin järjestelmäkameran kokoiseksi, kannettavaksi laitteeksi, jolla kasvien stressitilaa ja kasvitauteja voidaan seurata aikaisempia menetelmiä tehokkaammin vain näppäämällä kuva.

​ ​​​

​​​​Asiakastarina: Ultra­ääneen perustuva mittaus­järjestelmä parantaa sisä­ilman laatua ja vähentää energia­kustannuksia

Fläkt Woods ja VTT ovat yhdessä kehittäneet OPTIVENT® ULTRA ‑järjestelmän, jolla yhdessä modernin säätötekniikan kanssa saavutetaan sekä korkea sisäilman laatu että energiatehokas käyttö.

​ ​​​

​​​​Uuden materiaalin rullalta rullalle -käsiteltävyyden testaaminen

Optitunen uuden kovapinnoitemateriaalin käsiteltävyys on testattu VTT:n rullalta rullalle -ympäristössä.

​ ​​​

​​​​Mittauslaitteistoja miniatyrisoiva teknologia

VTT on kehittänyt yritysten kanssa pienikokoisia, älykkäitä optisia mittauslaitteita muun muassa ajoneuvojen moottorien optimointiin, ympäristöpäästöjen vähentämiseen ja valvontaan sekä lääkeaineiden laadunvarmistukseen.

​ ​​​

​​​​Tutkimus pidensi Hornetin korkea­paineturbiinin siipien elinikää

Moottorivalmistaja pidensi tutkimustulosten ja käyttökokemusten perusteella moottoreiden korkeapaineturbiinin siipien elinikärajaa noin 10 %.

​ ​​​

​​​​Uusia ratkaisuja painetun elektroniikan mittaukseen ja hallintaan

Offcode on kehittänyt yhdessä VTT:n kanssa verkkopohjaisen ARCOS21-järjestelmän rekisteröintiä ja laatumittauksia varten. Erittäin suorituskykyisiä pinnoittavia ja laminoivia tuotantolinjoja valmistava Coatema käyttää Offcoden järjestelmää uusissa laitteissaan.

​ ​​​

​​​​Tuotantotekno­logian­ siirto

VTT:n spin-off-yritys Iscent tuottaa hologrammeja muistuttavia sekä toiminnallisia pintarakenteita muovi- ja kuitupohjaisille kalvomateriaaleille. Iscentin tuotteet perustuvat VTT:n kehittämään kuumapuristus­prosessiin ja laitteistoon.

​ ​​​

​​​​Uuden prosessin ohjausyksikön testaaminen

Focalspec on kehittänyt uuden verkkopohjaisen topografia-mittausmenetelmän, jonka avulla voidaan valvoa ja hallita painetun elektroniikan tuotantoa.

​ ​​​

​​​​RFID-trukki tunnistaa kuormansa automaattisesti

Yhteistyössä haettiin viivakoodeja korvaavaa tehokasta ja luotettavaa ratkaisua materiaalinhallintaan. VTT ja Rocla selvittivät yhteistyössä RFID-teknologian tuomia mahdollisuuksia automaattiseen taakan tunnistukseen.

​ ​​​

Parempia potkureita avovesi- ja jääolosuhteisiin

VTT validoi ja paranteli Tevo Oy:n potkurisuunnitteluohjelmiston avovesi- ja jääolosuhteisiin. Suunnittelu-prosessin läpivalaisu sai aikaan parannuksia Tevo Oy:n suunnittelu-ohjelmistoon ja nyt Tevo Oy:n suunnittelemat potkurit saavat entistä paremman hyötysuhteen.

​ ​​​

​​​​Tehokkuutta ammattikeittiöön

Yhteistyössä VTT:n kanssa kehitettiin suodatinratkaisu, jonka suodatus-tehokkuus perustuu nopeasti pyörivään erotuslevyyn. Levy on käsitelty likaa ja rasvaa hylkivällä nanotekniikkaan perustuvalla pinnoitteella.

​ ​​​

​​​​VTT:n koneteknologian testausyksikkö Tuusulassa

Wärtsilä ja VTT ovat perustaneet propulsiotuotteiden ja -teknologian testauskeskuksen. Tuusulassa sijaitseva laitos vahvistaa tuotevalidointi- ja tutkimustoimintaa.

​ ​​​

​​​​Lisää kestävyyttä kulutusosiin jo suunnittelupöydällä

VTT kehitti ja sovelsi käytäntöön monitasomallintamisen perustuvan ratkaisun, joka perustuu VTT:n kehittämään ProperTune® menetelmäkokonaisuuteen. Järjestelmää hyödynnetään suunnittelussa joka päivä.

​ ​​​

​​​​Kryogeenista teknologiaa äärimmäistä tarkkuutta vaativiin sovelluksiin

Magneettikentän mittausanturit aivokuvaukseen, anturit lämpötilan (alle 1 K) primäärimittauksiin, matalakohinainen elektroniikka kryogeenisiin ilmaisimiin ja antureihin, suprajohtavien komponenttien valmistuspalvelut.

​ ​​​
Ota yhteyttä