Sign In

Yritykset kaupallistavat VTT:n mittauslaitteistot miniatyrisoivaa teknologiaa

 

 

 RATKAISU
  • mittauslaitteistot miniatyrisoiva teknologiaVTT on kehittänyt yritysten kanssa pienikokoisia, älykkäitä optisia mittauslaitteita muun muassa ajoneuvojen moottorien optimointiin, ympäristöpäästöjen vähentämiseen ja valvontaan sekä lääkeaineiden laadunvarmistukseen.
  • Alun perin VTT kehitti optista mittausteknologiaa ja siihen liittyviä mikromekaanisia Fabry-Perot-interferometri-komponentteja polttoaineen koostumuksen mittaustarpeisiin. Teknologialla on kuitenkin runsaasti muitakin sovellusmahdollisuuksia.
  • Kahdeksan yritystä osallistui Tekesin rahoittamaan FABRY-tutkimusprojektiin kehittämään ja hyödyntämään optista mittausteknologiaa ja uusia tuotteita. Yrityksistä viisi käynnisti projektin aikana oman VTT:n teknologiaan pohjautuvan tuotekehitysprojektinsa.
 HYÖTY

Tähän mennessä kaksi yritystä on lanseerannut uuden tuotteen markkinoille:

  • Rikola Oy valmistaa ja myy maailman pienintä hyperspektrikameraa, jolla voidaan esimerkiksi kartoittaa maanviljelysalueiden lannoitus- ja kastelutarpeet automaattisista lennokeista.
  • Irlantilainen InnoPharma Labs valmistaa lääketeollisuudelle Eyemap-kameroita, jolla voidaan nopeasti varmentaa lääkeaineet ja niiden jakauma tabletissa.
Ota yhteyttä